Novi Sad
05.12.2010.
09:15
Posle brojnih inicijativa vlasnika lokala, uprava Spensa je prvi put najavila da bi cena zakupa lokala mogla da bude snižena.
  • Anonimus

    27.12.2010 13:53
    Privatizacija javnih preduzeća
    Pojedini komentatori pogrešno sagledavaju situaciju i misle da ako se privatizuju javna preduzeća sve da pojeftini. Konkretno u slučaju SPENS-a, ne znam koji bi privatnik tolerisao neplaćanje zakupnine po 6 meseci, inače zakupnina je u proseku ista kao i u drugim tržnim centrima. Na SPENS-u se konstantno bune, ovi što neće da plaćaju svoje račune dok ostali pošteni preduzetnici ćute i rade.
  • Dejan

    07.12.2010 00:59
    Konkurs za sve ili ništa
    Zašto ovi posle 2000-te da dobiju otkaze, a ne ovi pre njih?
    Koji je to kriterijum?
    Ajde svi u Srbiji da dobiju otkaze, pa da svi ponovo konkurišu za posao, a neki pametnjakovići da budu u komisiji za izbor najboljih kadrova!
    Šta je kriterijum?
    Meneažerske sposobnosti? ...i ko će to da procenjuje/vrednuje?
    Najbolji studenti nigde u svetu nisu dobri rukovodioci, jer su uglavnom asocijalni!
    Šta bi bio kriterijum?
    Pripadnost nekoj stranci?
    Rođačke veze?
    Da li si ljubavnik ili ljubavnica ovog ili onog?
  • Jasa

    06.12.2010 23:23
    smesno
    Zivko Popov, Zoran Delic na slici
    http://www.futsalplanet.com/almanac/almanac-02.asp?cluid=181
    Eto kadrova koji nas vode u Evropu. Nekadasnja omladina JUL-a. Stvarno smesno.
  • Zakupac

    06.12.2010 07:42
    Tako je to
    Tako je to kad dovedeš zaštitara na radu da rukovodi spensom.Može ali ne na našu štetu je izjava veka.Pa na čiju štetu će onda biti to smanjenje.Ima tu par stvari na koje on i oni koji su ga postavili treba da odgovore.
    1.Koliko je mesečni prihod(planiran i ostvaren)
    2.Koliki su troškovi centra
    3.Koliko troši SPC samo za svoje potrebe
    4.Pravi obračun po potrošnji svakog lokala a ne matematičke formule kojima pokrivate svoju potrošnju
    5.Koliko lokala ne postoje uopšte u papirima javnih preduzeća nego se vode kao razni magacini,svlačionice i sl.
    6.Svi koji su zaposleni posle 2000 na biro bez prava na bilo koji dinar na teret zakupaca ili grdjana Novog Sada.
  • novosadjanka

    05.12.2010 22:00
    kako da ne
    20-tak lokala je prazno? Mozda, ali na prizemlju. Sta je sa poslovnim prostorom na prvom spratom? Pa tu ih ima 40-ak praznih!
    Ili je to prostor koji ce se podeliti ispod zita Majinim kadrovima, te ce pomocnik gradonacelnika Dumnic i kum mu Delic (direktor Informatike) da otvore jos jedan hercegovacki lokal na SPENS-u? Malo je onaj u zgradi Informatike.
    Inace, sto se lokala tice, grejanje naplacuju iako u lokalu nemas grejna tela. Klimatizacija odavno ne funkcionise kako treba. Krov prokisnjava. Ali bitno je da oni raspisu tender za gradnju bazena pa da direktor ubaci koji dinar sebi u dzep, jer sad kad smanje zakupnine nece biti dovoljno.
  • vegan

    05.12.2010 19:25
    Ne razumem
    Zasto privatnici trpe ovaj sistem? Pa samo zahvaljujuci preduzetnickom novcu iz budzeta se ovaj nakaradni sistem novog socijalistickog uredjenja i odrzava, naravno, samo za izabrane pripadnike partija. Od 2000. nas nisu uveli u Evropu, ali su zato nastavili julovsku doktrinu privilegija, dok mi placamo poreze. Treba se organizovati i traziti opstu privatizaciju javnih preduzeca, strogu kontrolu budzetskih sredstava i zaposljavanja. Pa nisu oni tako mocni kao sto misle. Zamislite bedu od sistema gde vecina mladih smatra uspehom da se pozaposljava u drzavne firme! Pa to nema vise nigde u svetu.
  • Građanka

    05.12.2010 13:46
    Najzad nešto da se promeni
    SPENS bi da smanji cene, a da dobije više novca?
    Ludo burazeru, ludo...
    Naplaćuju "čišćenje", i to na dve stavke na računu, prva za JKP "Gradska čistoća", a drugo za njihove spremačice, dok u stvarnosti sami zakupci moraju da nose smeće do kontejnera jer ih niko nikada ni ne obiđe! Naplaćuju "vazdušarinu", jer kada je leto ne hlade, a kada je zima, ne greju!
    Grejanje u sezoni naplaćuju 3x više od Toplane iako nisu registrovani za tu delatnost, a debelo se ugrađuju.
    I posle se čude da im je prazan SPENS?
    Parkinge naplaćuju sa svih strana, pa te kafa u kafiću na SPENS-u ne košta 100 dinara već 1100 dinara, pošto od muzike ne čuješ porukicu na mobilnom telefonu o isteku vremena za parkiranje.
    Zbog svega ovoga jedino Merkator trlja ruke.
  • Jol

    05.12.2010 11:13
    Nema štete
    Pa i neće biti na štetu preduzeća jer već 20 godina naplaćujete nerealnu cenu da bi podeliili platice bulumenti svastika.snaja,kumova,bratije sa one strane drine.A sad još i otpremnine da im podelite.Šta je sa onima koji redovno plaćaju a vu dužni milione i avione za grejanje,struju i ko zna šta još.Gde su te pare.Da li je neko pitao gospodu iz spensa koliko struje troše zakupci a koliko sam centar.Ko odredjuje i na koji način se plaća struja.Pa svi znaju da spens svu struju i komunalije prevaljuje preko računa zakupcima.Koliko je lokala " crno " odnosno ne postoje u evidencijama javnih preduzeća

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna